Защо да дадем стария си телефон за рециклиране

18.11.2014

Забелязвате ли, че с всяка изминала година технологиите се развиват все по-бързо и новият телефон от преди 3 месеца вече е задминат от друг с много по-бърз процесор и повече памет? Дори и да не сменяте телефона си на всеки 3 месеца, то след 1-2 години вече ви се иска да замените сегашния с по-добър.

Всички имаме вкъщи поне един стар телефон, който стои непотребен и забравен в някое чекмедже. И когато правим поредното почистване и подреждане на вещите, попадаме на него и не знаем какво точно да го правим. Не бива да го изхвърляме в кошчето за боклук, но няма и място за него вече у дома.

Истината е, че телефонът, независимо дали е годен за употреба или не, излъчва вредни емисии, дори когато е изключен и неизползваем. Като всяка техника той съдържа токсични вещества и така вреди на здравето на човека. Ето защо, ние Ви препоръчваме да дадете телефона си за рециклиране.

Рециклирането на стари и неизползваеми телефони е най-добрият възможен вариант не само за Вас, но и за опазването на околната среда. Ще ни запитате защо?

  • Телефоните са съставени от материали, които не се разграждат в продължение на хиляди години;

  • Съдържат токсични вещества, които вредят на природата;

  • Вредят на човешкото здраве.

Рециклирането на телефони предотвратява вредата, която те нанасят на околната среда и спестява ценни ресурси, които могат да влязат в повторна употреба.

Знаете ли, че ...

Учените препоръчват, докато спим да не държим мобилния си телефон близо до главата, тъй като той излъчва вредни лъчи. А в над 80% от случаите хората правят точно това – оставят телефона си на нощното шкафче, тъй като трябва да е близо до тях, като звъни алармата рано сутрин или просто за да видят колко е часа, като се събудят.

Ако днес не можем да се отделим от смартфоните си, нека поне не оставяме старите телефони да ни вредят. Поради тази причина ние от „Квант Сервиз“ ООД изкупуваме и рециклираме телефони.

При нас можете да предадете стар телефон за рециклиране, а ако той има все още стойностна пазара, ние ще го изкупим от Вас. Също така можете и да дарите работещ телефон, който да бъде даден за повторна употреба. Ако се безпокоите за личната информация, която имате на телефона, просто я изтрийте, преди да ни го предадете за рециклиране.

Рециклирането на телефони прави света по-добро място. Бъдете част от това!

"Квант Сервиз" ООД от 2009 година притежава Разрешение за дейности с отпадъци, издадено от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), на основание чл. 71, ал. 1 и във връзка с чл. 35, ал. 1, т. 1 от Закона за управление на отпадъците (ЗУО). Това включва събиране, преработка, реновиране на морално остаряла техника и рециклиране на ненужна и неработеща ИТ техника.

Довериха ни се